Boessenkool

2019 Winnaar Prins Friso Ingenieursprijs

  terug naar de tijdlijn

In 2019 mocht Eelco Osse opnieuw het podium op voor een nieuwe prijs als winnaar van de publieksprijs Prins Friso Ingenieursprijs 2019. In het bijzijn van destijds Mabel Martine Wisse Smit, de weduwe van Prins Friso en prinses Beatrix stond Eelco er mooi tussen! Wie ook helemaal links op de foto staat is Martin van den Brink, president & CTO van ASML uit Veldhoven.

Website ASML – Board of Management

Er is een ook een introductievideo van Eelco gemaakt op het moment dat hij nog een van de genomineerden was. Bekijk introductievideo Eelco

Eelco Osse reageerde met: ‘Het voelt als een grote eer dat ik deze prijs in ontvangst mocht nemen. Ik ben hier zó blij mee. Aan iedereen die op mij heeft gestemd: enorm bedankt voor jullie geloof en vertrouwen in mij. Ik vind het zo mooi dat het bij deze prijs niet alleen draait om de technische hoogstandjes. Het gaat om expertise en innoverend vermogen, maar dan wel gekoppeld aan ondernemerschap en de impact op de maatschappij. Dat vind ik bijzonder én belangrijk. Want ik wil met mijn werk, met mijn bijdrage, een betere wereld achterlaten. Sterker nog: ik wil liefst ook zelf de wereld een stukje beter zien worden. Zo snel mogelijk vooruitgang zien. Met de prijs wil KIVI, zoals zij zeggen, excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Het is fantastisch dat onze innovaties beter en breder in beeld komen. Dat gaat ons absoluut helpen bij het bereiken van onze doelen. Vooruitgang, daar draait het om. En daar werken we met vele ingenieurs samen keihard aan.’

 

.

  terug naar de tijdlijn