Boessenkool

1965 Onze Jan

  terug naar de tijdlijn

Een van de medewerkers die in één adem genoemd worden als we spreken over de historie van Boessenkool is Bolk. Jan Bolk om precies te zijn. Nadat hij al op 13-jarige leeftijd nieuwsgierig rondliep in de machinefabriek en wat rondgekeken had bij Philips vond hij gelijk zijn draai bij Boessenkool als 15-jarige ‘krullen-jongen’.

Het zelfstandig kunnen werken, grote verantwoordelijkheid en gewaardeerd als je iets goed had gedaan zijn vanaf dag 1 Jan bijgebleven tot op de dag van vandaag. Vakman, teamleider, klantcontact persoon, vraagbaak en ook was hij te vinden op beurzen, ging hij mee op pad voor de inkoop van machines of een van de andere bedrijfsactiviteiten.

Behalve zijn rustige, vriendelijke, betrouwbare, loyale karakter en zijn enorme werklust hebben zijn vakkennis- en plezier mede bijgedragen aan de ontwikkeling van Boessenkool en de fijne werksfeer. Zijn uitspraak ‘As wie’t nie kuunt, kan niemand ’t.’ klinkt nog regelmatig in de machinefabriek. Jan heeft zijn nodige jubileumfeestjes ook gehad: 40-45-50 jaar in dienst… ze zijn er maar mee gestopt tot Jan daadwerkelijk met pensioen ging.

Leuk detail: Jan heeft volop meegewerkt aan de realisatie van de Boessenkool historie verhalen in 2022 en bezat privé ook nog mooie foto’s uit de oude Johan en Nico Boessenkool-tijd. Wie bij Boessenkool binnenstapt zou hem op zijn 70+ leeftijd nog zomaar tegen het lijf kunnen lopen. Dus hoezo met pensioen?

 

.

  terug naar de tijdlijn