Foto uit 2018 bij US Ecology, Nevada, USA
Om de impact van spuitbussen voor het milieu te illustreren geeft Mike mcKay van DeSpray zijn toehoorders altijd de volgende vergelijking: de jaarlijks meer dan 15 miljard spuitbussen die in ons milieu terechtkomen kun je vergelijken met de olie-milieuramp van het halfafzinkbare platform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico in 2010. Over impact gesproken!
5% tot 25% van de inhoud van deze ‘lege’ spuitbussen blijft namelijk in de bus zitten. DeSpray kan spuitbussen 100% veilig en rendabel gerecycled worden. Dat levert voordelen op voor het milieu én voor de gebruiker van DeSpray. De gepatenteerde spuitbus recycling technologie van DeSpray biedt de mogelijkheid aan bijvoorbeeld fabrikanten, recyclingfaciliteiten en gemeentelijke afvalbeheerlocaties om spuitbussen te recyclen en 100% van de vloeistof-, gas- en metaalinhoud terug te winnen op een dusdanige manier die niet alleen veilig en duurzaam is, maar ook nog eens winstgevend….
2018: eerste DeSpray orders voor de beursgenoteerde USA klant US Ecology, onderdeel van Republic Services, marktleider in de USA voor verwijdering van niet-gevaarlijk afval. Bij het verzenden van een persbericht van US Ecology werd het destijds NASDEQ nieuws
2019: eerste complete systemen ook daadwerkelijk gebruiksklaar opgeleverd voor DeSpray gedeelte
2020: vanwege het reisverbod in de coronaperiode ontstond een eerste keer primeur voor de commissioning (de ingebruikname). In plaats van dit op locatie uit te voeren werd vanaf de andere kant van de wereld met een laptop in Almelo een en ander met succes uitgevoerd dankzij een live-verbinding met de USA-plant.
2022: met trots werd het bijzondere Amerikaanse patentbewijs afgerond
.