Boessenkool

1995 Magneethouder deeltjesversneller ESRF

  terug naar de tijdlijn

ESRF – European Synchroton Radiation Facility uit Grenoble was al klant bij Boessenkool voor de levering van ‘simpele’ transportbakken. In 1995 werd deze compleet andere opdracht, een high-tech magneethouder, bij Boessenkool ondergebracht mede dankzij de bestaande relatie met CERN. De officiële naam van de magneethouder-technologie: Revolver Undulator Carriage. Voor de vakmensen van Boessenkool een mooi en uitdagend project waar met veel enthousiasme aan gewerkt werd. Naast deze stand-alone versie is er ook een mobiele versie geproduceerd.

Wat de machine moest doen: de 2 balken op de foto zijn de houders die op hun beurt voorzien waren van + en – geladen deeltjes, zowel achter alsook tegenover elkaar. Door er elektronen doorheen te schieten en door de vibratie komen bij die doorgang energiedeeltjes vrij. Die energiedeeltjes waren nodig voor het onderzoek bij ESRF. Door het wisselen van pakketten kon de machine ook verschillende materie creëren. Dit hele proces vroeg een enorm vermogen van de machine.

Andere bekende klantnamen sinds 1995 zijn onder andere CERN, Urenco, Stork, Holec, Hollandse Signaal Apparaten, Cirex, Texas Instruments, Max Plancke-Garching, Fontijne, Mokveld, KLM, ESO en FKI Logistex.

Website van ESRF

 

.

  terug naar de tijdlijn