Boessenkool

1985 Boessenkool overname door Maarten Osse

  terug naar de tijdlijn

In 1985 nam, door de overname van Machinefabriek Boessenkool, Maarten Osse het stokje over van Nico Boessenkool. Achter die overname zit een leuk verhaal want Nico Boessenkool wilde het absoluut niet zomaar aan een vreemde verkopen en deed de verkoop anoniem, stil en in de achtergrond zodat zo weinig mogelijk mensen wisten dat het überhaupt te koop stond.

Jan ter Beek was de schoonvader van Maarten én buurman van Nico Boessenkool. Hij tipte zijn schoonzoon toen hem de verkoop van de machinefabriek ter ore kwam. Maarten op zijn beurt was geboren in Meersen en woonde en werkte destijds in IJsselstein. Samen met 2 partners had hij daar zijn eigen machinefabriek. Daar bleken de meningen van de partners over de toekomst steeds verder uit elkaar te drijven en was de tijd rijp voor Maarten om een volgende stap te overwegen.

Zo bleef Machinefabriek Boessenkool in vertrouwde handen en was de overname na korte tijd een feit. Ander leuk detail: de machinefabriek in IJsselstein werd vele jaren later toeleverancier van Boessenkool!

 

.

  terug naar de tijdlijn