Boessenkool

1969 Boessenkoolprijs PIUS X Almelo

  terug naar de tijdlijn

De foto is gemaakt in 2019 – de 50e keer dat de jaarlijkse prijs werd uitgereikt.

Tijdens de uitreiking verklaarde Eelco Osse: “De reden om de prijs uit te reiken is een kwestie van verbinding creëren, elkaar helpen. Enerzijds hebben de scholen en hun talentvolle leerlingen er profijt vanwege het zichtbaar maken van toekomstperspectief. Anderzijds helpt het de branche metaal & elektro, die immers continu op zoek is naar talentvolle medewerkers.

Dat laatste is eigenlijk van alle tijden, want Johan Boessenkool, de toenmalige eigenaar van Machinefabriek Boessenkool, had destijds al last van personeelskrapte. Om die reden is hij toen al een verbintenis aangegaan met het opleidingsinstituut voor de metaal in Almelo. Die samenwerking heeft lang geduurd en mijn vader heeft die omarming van de relevante opleidingsinstituten met enthousiasme voortgezet.

In hun voetsporen volg ik diezelfde lijn met deze vijftigste editie van de Boessenkoolprijs als fraaie mijlpaal.” De Boessenkoolprijs heeft dus alles te maken met motivatie, het ‘warm maken’ van leerlingen: “Met deze prijs laten we zien dat we jonge, potentiële professionals stimuleren om de belangrijke toekomstige innovaties te gaan doen. En wie weet doen ze dat dan wel bij  machinefabriek Boessenkool.”

Promotievideo ter gelegenheid van 50e editie

Nieuwsbericht in 2019

  terug naar de tijdlijn