Boessenkool

1910 Verhuizen en doorgroeien

  terug naar de tijdlijn

Foto gemaakt rond 1925.

Rond 1910 verhuisde het bedrijf naar de Veemarkt. Een paar jaar later kocht Boessenkool ook de oude spinnerij De Armoede, deze zat aan de Bornerbroeksestraat, schuin tegenover de Kolkschool. In het achterste gedeelte kwam de machinefabriek en in het voorste deel de garage.

Hoe handig het was om een machinefabriek mét garage te hebben, bleek in de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf maakte toen vergassers voor bedrijfswagens. Het monteren en het onderhoud van deze gaspotten leverde tijdens de oorlog veel werk op.

De zaken gingen goed, groeide uit zijn jasje en daarom kwam er boven op het pand een extra verdieping voor werk- en kantoorruimtes. In 1946 werd het bedrijf nog verder uitgebreid en werd ook het aangrenzende pand erbij aangekocht.

Wat in 1902 begon als garage-reparatiebedrijf was na 1948 metname een productie- en reparatiebedrijf geworden. De omzet bestond grotendeels uit de toelevering van allerlei producten (o.a. voor de Firma Dikker Hengelo) en uit het vervaardigen van allerlei onderdelen zoals brievenbussen, postboxen en kabelkasten voor het Staatsbedrijf der PTT.

 

.

  terug naar de tijdlijn